Gratin Van Tortelloni Ricotta En Spinazie Met Tomatensaus En Bechamelsaus

  • 35
  • Eenvoudig

Gratin Van Tortelloni Ricotta En Spinazie Met Tomatensaus En Bechamelsaus

  • 35
  • Eenvoudig
Gratin Van Tortelloni Ricotta En Spinazie Met Tomatensaus En Bechamelsaus

INGREDIËNTEN

  • 1 pak Tortelloni Ricotta En Spinazie Giovanni Rana
  • 250 ml tomatensaus
  • 25 gr boter + boter voor het invetten van de ovenschaal
  • 25 gr bloem
  • 350 ml melk
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 0.5 theelepeltje geraspte nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak

BEGINNEN MET KOKEN

De oven voorverwarmen op 180° C en een ovenschaal met boter invetten.

In een steelpannetje op middelhoog vuur de bechamelsaus maken: de boter laten smelten, de bloem toevoegen en doorroeren. Beetje bij beetje de melk toevoegen en blijven roeren tot het mengsel aan de kook is geraakt. Met muskaatnoot, peper en zout op smaak brengen. Het vuur laagdraaien en 7-8 minuten laten koken. Ondertussen blijven doorroeren. 

In een andere koekenpan de tomatensaus opwarmen. Ondertussen in een kom water aan de kook brengen, zout toevoegen en de Tortelloni gaarkoken. De Tortelloni afgieten en aan de koekenpan toevoegen. Voorzichtig omroeren. Met peper en zout op smaak brengen.



De Tortelloni in de ovenschaal doen, de bechamelsaus toevoegen en voorzichtig omroeren. Bestrooien met Parmezaanse kaas en ongeveer 20 minuten in de oven laten bakken.

INGREDIËNTEN

porties
- +
  • 1 pak Tortelloni Ricotta En Spinazie Giovanni Rana
  • 250 ml tomatensaus
  • 25 gr boter + boter voor het invetten van de ovenschaal
  • 25 gr bloem
  • 350 ml melk
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 0.5 theelepeltje geraspte nootmuskaat
  • - peper en zout naar smaak

BEGINNEN MET KOKEN

De oven voorverwarmen op 180° C en een ovenschaal met boter invetten.

In een steelpannetje op middelhoog vuur de bechamelsaus maken: de boter laten smelten, de bloem toevoegen en doorroeren. Beetje bij beetje de melk toevoegen en blijven roeren tot het mengsel aan de kook is geraakt. Met muskaatnoot, peper en zout op smaak brengen. Het vuur laagdraaien en 7-8 minuten laten koken. Ondertussen blijven doorroeren. 

In een andere koekenpan de tomatensaus opwarmen. Ondertussen in een kom water aan de kook brengen, zout toevoegen en de Tortelloni gaarkoken. De Tortelloni afgieten en aan de koekenpan toevoegen. Voorzichtig omroeren. Met peper en zout op smaak brengen.



De Tortelloni in de ovenschaal doen, de bechamelsaus toevoegen en voorzichtig omroeren. Bestrooien met Parmezaanse kaas en ongeveer 20 minuten in de oven laten bakken.